Wortel Lasagne

[lauwelier_recepten_ingredients id='[post:id]

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.

Verwarm de boter en een scheutje olijfolie in een hapjespan. Snij de knoflook fijn en verwarm in de pan.

Schil de wortel. Snij de wortel in dunne plakjes (ik heb dat met de food processor gedaan) en voeg toe aan de knoflook. Blus af met de kookroom, 250 mililiter water, een bouillonblokje en een theelepel tijm. Laat 10 minuten pruttelen tot de wortels beetgaar zijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. De room is als het goed is een beetje ingekookt. Hij moet niet meer dun zijn, maar nog wel vloeibaar. Is jouw saus nog erg dun? Gebruik dan wat allesbinder of een papje van 1 theelepel maizena en 1 theelepel koud water om de saus te binden.

Schep een laagje wortels in de ovenschaal en beleg met lasagnebladen. Herhaal en eindig met een laagje wortels. Brokkel hier de feta over bestrooi met Parmezaanse kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Haal na 20 minuten de folie eraf, zodat de kaas lekker goudbruin kan worden in de laatste 10 minuten.